На столичному вокзалі презентували трейлер фільму “Поїзд “Київ - Війна”

На столичному вокзалі презентували трейлер фільму “Поїзд “Київ - Війна”

Відео
Укрінформ
Презентація трейлера дебютного документального фільму Корнія Грицюка “Поїзд “Київ - Війна” відбулася 11 жовтня у Києві, у конференц-залі Південного залізничного вокзалу.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі проєкту.

“Поїзд “Київ - Війна” - це дебютний повнометражний документальний фільм режисера Корнія Грицюка. Драматична історія рейсу “Київ - Костянтинівка”, з унікальними долями, болем, спогадами, таємницями, надіями таких різних його пасажирів, є історією сучасної України. Лише 12,5 годин розділяють мирний Київ та Костянтинівку – невелике промислове місто на сході країни, відразу за яким починається фронт. Цей час у поїзді пліч-о-пліч проводять люди з різними характерами, соціальним статусом, політичними поглядами та переконаннями. І всі вони прагнуть дістатися миру. Цей фільм – голос людей, пошук діалогу і шлях до спільного майбутнього”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, зйомки картини відбувались із 12 серпня і 10 жовтня завершились.

“Я задоволений тим, як пройшли зйомки. У нас була чудова співпраця з АТ “Українська залізниця” На першому місці для нас стояли етичні питання та питання безпеки, адже ми розуміли, що більшість героїв нашої картини, які погодились з нами розмовляти, їдуть не на прогулянку. З ранку їм проходити блок-пости і за кожну невдалу фразу людина може опинитися “на підвалі” на непідконтрольній території Донеччини”, - розповів режисер Корній Грицюк.

Читайте також: У Києві відбулася гала-прем'єра фільму “Захар Беркут”

Під час презентації автори розповіли, що навколо фільму буде побудовано й соціальну медіа-кампанію, яка включатиме розміщення постерів і листівок з його героями.

“Наш проєкт - це не лише фільм. Він має вирішити певні болючі соціальні питання в Україні. Медіакампанія має підготувати підґрунтя для мирного діалогу у суспільстві. Для цього ми розмістимо плакати та листівки в поїздах з цитатами із інтерв’ю звичайних людей – героїв нашого фільму з їхніми зверненнями до наших співгромадян”, - коментує координаторка проєкту Наталя Ісаєва-Урбан.

До складу знімальної групи увійшли: Сергій Пудіч – продюсер, Кирило Лазаревич – оператор, Василь Явтушенко – звукорежисер, Артем Євтушенко – звукорежисер зйомок, Богдан Чумак — адміністратор.

Наразі картина входить до стадії постпродакшну. Її автори планують завершити виробництво у 2020 році та випустити картину у прокат навесні.

Проєкт реалізується завдяки фінансуванню Українського культурного фонду та підтримки АТ “Українська Залізниця”.

Трейлер фільму тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-