Гран-прі першого “Кіноогляду” отримала стрічка “Сама собі тут”

Гран-прі першого “Кіноогляду” отримала стрічка “Сама собі тут”

Фото
Укрінформ
Перший “Кіноогляд сучасного українського кіна”, що відбувся 12 -14 вересня в Будинку кіно за підтримки Державного агентства України з питань кіно, оголосив переможців.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

“Гран-прі фестивалю та сертифікат на 20 тис. грн на послуги студії KWA Sound Production отримала короткометражна анімаційна стрічка “Сама собі тут” молодого режисера Анни Дудко. Стрічка також перемогла у номінації найкращий анімаційний фільм”, - ідеться в повідомленні.

Іншими переможцями “Кіноогляду-2019” стали: в номінації найкраще документальне кіно – “Ім'я моє тобі залишу”, режисер Олександра Панченко; найкраще ігрове кіно – “Піца, Паста і Баста”, режисер Валерія Ободянська; найкраще експериментальне кіно – “Love”, режисер Матвій Кішак.

“Кіноогляд сучасного українського кіна “– це кінозахід, спрямований на відкриття нових імен в українському кіно серед студентів, випускників та дебютантів. Переможців шукали у чотирьох категоріях: ігрове, документальне, експериментальне кіно та анімація.

Спеціальну відзнаку від громадської організації “Сучасне українське кіно” та сценарного курсу “Тераріум” отримав ігровий короткометражний фільм “MUTE” режисера Кирила Земляного. Переможець матиме змогу безкоштовно пройти курс навчання на платформі для сценаристів “Тераріум”.

Читайте також: Вийшов трейлер драми "Додому" Нарімана Алієва

Також у межах фестивалю відбувся Інтенсив кінокритиків, на якому дев’ятьох відібраних студентів навчали писати рецензії українські кінокритики Дарія Бадьор та Анна Дацюк.

"Кіноогляд" проводився учасниками громадської організації “Сучасне українське кіно “СУК” за підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства України з питань кіно.

Фото: кадр з мультфільму "Сама собі тут"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-