В одеському Міськсаду відновлять Літній театр для тисячі глядачів

В одеському Міськсаду відновлять Літній театр для тисячі глядачів

Укрінформ
Проект реконструкції Літнього театру в Міському саду Одеси передбачає збереження капітальних споруд, зведених десятки років тому, та їх функціональне призначення як відкритого культурного простору.

Про це повідомляє прес-служба Одеської міськради.

"Презентований у мерії проект благоустрою Літнього театру розроблений фахівцями комунального підприємства «Одеспроект» на базі пропозицій і зауважень, вироблених під час засідань створеної міськрадою робочої групи. Автори розробки передбачають використання Літнього театру як відкритого культурного простору, проект буде винесено на затвердження Одеського міськвиконкому", – зазначили в міськраді.

Зокрема, проектанти запропонували відновити колишню сцену Літнього театру з облаштуванням сценічного простору, закулісся і гримерок. Перед сценою буде розташовано відкритий майданчик, на якому під час проведення культурно-масових заходів передбачена можливість облаштування до тисячі посадкових місць.

Читайте також: В Україні дозволили будувати дитячі майданчики на дахах

Крім того, пропонується відновлення приміщення адмінбудівлі, туалету, арт-галереї та облаштування дитячого майданчика.

Усі наявні на території дерева будуть збережені, а площа озеленення збільшена за рахунок облаштування нових газонів. Біля входу облаштують три велопарковки, а на території з’являться фонтан, арт-об'єкт і штучна водойма.

Також будуть встановлені вуличні світильники, ідентичні тим, що стоять у Міському саду, паркові лави й урни. Плиткове покриття планується відновити на площі дві з половиною тисячі квадратних метрів.

Читайте також: Одещина має стати лідером у туризмі

Як повідомлялося, 18 листопада 2017 року представники громадськості Одеси зупинили спроби одного з місцевих бізнесменів звести на території Літнього театру торговельно-розважальний центр.

Територія Літнього театру площею 0,39 га знаходиться у довгостроковій оренді, а розташовані там будівлі – у власності приватного підприємства і довгий час перебували в занедбаному стані. У грудні 2017 року Міністерство культури, вивчивши архівні документи, визнало територію Літнього театру частиною Міського саду, який є пам'ятником архітектури і містобудування місцевого значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-