Фільм режисера Олімпіади у Пекіні виключили з конкурсу Берлінале

Фільм режисера Олімпіади у Пекіні виключили з конкурсу Берлінале

Укрінформ
Фільм відомого китайського режисера Чжан Імоу, постановника церемонії відкриття Олімпіади-2008 у Пекіні, вийшов з боротьби у 69-му Берлінському кінофестивалі.

Як повідомили організатори фестивалю, стрічка виключена з програми конкурсу "з технічних причин".

«Через технічні труднощі, що виникли під час постпродакшну, фільм Чжан Імоу "Одна секунда" (One Second), на жаль, не зможе бути представлений 15 лютого в рамках основного конкурсу Берлінале», – йдеться у прес-релізі.

Глядачам, які вже купили квитки на сеанс покажуть інший фільм Чжана Імоу.

Читайте також: На берлінській прем’єрі «Гарета Джонса» підтримали Олега Сенцова

«Одна секунда» розповідає про часи «культурної революції» в КНР. Експерти зазначають, що зняття фільму з конкурсу безпосередньо перед показом – незвичайне явище. Вони списують це на цензуру, причому китайської влади, оскільки ця робота –  не єдина політична на Берлінському кінофестивалі.

Таким чином, у списку претендентів на «Золотого ведмедя» і «Срібного ведмедя» залишаються 16 фільмів. Серед них – польсько-українсько-британський фільм "Гарет Джонс" ("Mr.Jones") про Голодомор.

Читайте також: У Китаї підрахували, скільки внутрішні туристи витратили на свято Весни

Варто додати, що за кілька днів до відкриття Берлінале 2019 з програми секції Generation 14plus була виключена стрічка «Найкращі дні» спільного виробництва Гонконгу і Китаю. Згідно з інформацією Variety, автори фільму не отримали дозволу на показ від китайської влади.

Чжан Імоу – автор таких відомих фільмів, як «Червоний гаолян» (отримав у 1987 році берлінського «Золотого ведмедя»), «Герой», «Прокляття золотої квітки», «Будинок літаючих кинджалів», а також режисер церемонії відкриття Олімпіади-2008 у Пекіні.

69-й Берлінський кінофестиваль проходить з 7 по 17 лютого. Журі основного конкурсу очолює французька актриса Жульєт Бінош.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-