Кримського колаборанта заочно засудили до 8 років в’язниці

Кримського колаборанта заочно засудили до 8 років в’язниці

Укрінформ
Окупаційного «заступника голови Комітету з протидії корупції Республіки Крим» заочно засуджено до 8 років позбавлення волі. Його визнано винним у колабораційній діяльності.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

«За публічного обвинувачення прокуратури автономії заочний вирок отримав громадянин України, який зайняв посаду окупаційного «заступника голови Комітету з протидії корупції Республіки Крим». Його визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) та засуджено до 8 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із державною службою та місцевим самоврядуванням, на 12 років», - йдеться у повідомленні.

У суді прокурори довели, що після окупації півострова засуджений почав будувати кар’єру в окупаційному «Комітеті з протидії корупції Республіки Крим», пройшовши шлях від «провідного спеціаліста» до «начальника управління антикорупційних перевірок».

Читайте також: Колаборантку з Луганщини засудили до 14 років ув’язнення за службу в окупаційній «поліції»

На початку 2023 року був призначений на посаду «заступника голови» вказаного «виконавчого органу спеціальної компетенції», на якій дотепер здійснює реалізацію політики держави-агресора «у сфері протидії корупції».

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим.

Як повідомляв Укрінформ, на сьогодні поліція задокументувала близько 3,5 тисяч фактів колабораціонізму і 200 фактів держзради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-