Вибори у Криму можливі лише після відновлення суверенітету України - представництво Президента

Вибори у Криму можливі лише після відновлення суверенітету України - представництво Президента

Заява
Укрінформ
Вибори на Кримському півострові можливі лише тоді, коли на півострів повернеться суверенітет України.

Про йдеться у заяві представництва Президента України в АРК, передає Укрінформ.

“Підтримуємо позицію МЗС України та закликаємо міжнародні медіа та публічних осіб не допомагати Кремлю в створенні ілюзії виборчого процесу та не називати цей фарс “виборами”, використовуючи притаманну демократичним державам термінологію. Закликаємо продовжувати боротьбу проти російського режиму Путіна, який не має нічого спільного з демократією. Вибори в Криму можуть бути лише тоді, коли туди повернеться суверенітет України!”, - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що послідовна кампанія, яку Російська Федерація проводить на тимчасово окупованих територіях України, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь, з метою імітації “виборів президента” є нічим іншим як продовженням свавільного злочину, розпочатого понад 10 років тому, та свідчить про її зухвале нехтування нормами міжнародного права.

Читайте також: На ТОТ Херсонщини активність на псевдовиборах мінімальна - облрада

Зазначається, що “вибори” президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя є незаконними і не мають правових наслідків.

“Закликаємо громадян України, що перебувають на тимчасово окупованих територіях України, утриматися від участі в цих “псевдовиборах”. Не беріть участь у легалізації дій окупаційного режиму! Якщо вас примушують і ви не маєте можливості уникнути участі у відповідному фарсі – в першу чергу дбайте про власну безпеку. Нагадуємо, що добровільна участь в організації та проведенні “виборчого процесу” на тимчасово окупованих територіях карається згідно з нормами чинного кримінального законодавства України. Усі, хто долучився до роботи майже 1,5 тисячі “виборчих дільниць”, кожен, з майже 15 тисяч учасників цього злочину в Криму, які діють від імені окупантів, рано чи пізно понесуть заслужене покарання”, - додали у представництві.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Криму окупанти змушують працівників бюджетної сфери іти на незаконні "вибори президента Росії", щоб створити явку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-