СБУ повідомила про підозру двом соратникам Аксьонова

СБУ повідомила про підозру двом соратникам Аксьонова

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру двом соратникам місцевого колаборанта Сергія Аксьонова, які організували філії кремлівських «ЗМІ» у тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що йдеться про Сергія Веселовського та Сергія Юхіна, які позиціонують себе як політтехнологи і входять до оточення гауляйтера.

«За його вказівкою вони організували «філії» центральних рупорів Кремля на території півострова. Серед них – інформагентство «південно-східний фронт» та онлайн-портал «Крим 24». Через ці медіаресурси окупанти поширюють російську пропаганду, в якій виправдовують збройну агресію РФ та заперечують воєнні злочини рашистів», - зауважили в СБУ.

При цьому Юхін неодноразово сам виступав на ворожих ефірах, де закликав до фізичного знищення українців та захоплення всієї території України.

За даними слідства, обидва фігуранти підтримали загарбників ще під час захоплення Криму.

Тоді вони під виглядом громадських діячів брали участь в організації проросійських масових заходів на території півострова.

Згодом вони взялися за створення місцевих осередків з поширення кремлівської пропаганди. Гроші на реалізацію цього «проєкту» вони отримували від російської адміністрації.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Веселовському та Юхіну про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Читайте також: Колишнього кримського депутата заочно засудили до 12 років за держзраду

Дії Юхіна додатково кваліфіковано за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (геноцид).

Оскільки фігуранти переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій території Криму, тривають комплексні заходи для їх притягнення до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України зібрала доказову базу на колаборантку, яка фінансує окупаційні угруповання РФ, переховуючись у тимчасово захопленому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-