Для створення військових адміністрацій у Криму потрібні зміни до законодавства - експерт

Для створення військових адміністрацій у Криму потрібні зміни до законодавства - експерт

Укрінформ
Створення військових адміністрацій у тимчасово окупованому Криму має бути не просто формальним питанням, коли просто призначаються якісь люди на посади. Необхідно сформувати відповідні структури, які вестимуть реальну роботу щодо Криму.

На цьому наголосив в інтерв'ю телеканалу FREEДОМ голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв, передає Укрінформ.

На думку експерта, щоб створити військові адміністрації на території Криму після деокупації, необхідно вносити зміни до законодавства. «Коли будуть внесені зміни, то тоді дійсно можна буде формувати військову адміністрацію в Автономній республіці Крим. Поки що військова адміністрація може створюватися тільки в районах», — зауважив Барієв.

Експерт нагадав, що під час виборів 2014 року кримчани з окупованого Росією півострова спеціально приїжджали на територію Херсонської області, щоб віддати свої голоси за кандидатів у президенти України. «У такий спосіб ми намагалися продемонструвати, що ми — громадяни України, і тому ми повинні брати участь у всіх політичних процесах, які необхідні», — пояснив він.

Читайте також: Вибухи у Феодосії: пошкоджені нафтобаза і траса «Таврида», є поранений

Також Барієв звернув увагу на ситуацію, яка склалася в Раді міністрів Криму. «Відповідно до законодавства України та Конституції Автономної республіки Крим, у нас виходить, що якщо розпущена Верховна рада Автономної республіки Крим, то Рада міністрів залишається такою, якою її призначено. Тоді були проведені юридичні процедури з Могильовим, який був головою Ради міністрів Автономної республіки Крим. Але, переходячи до наступного етапу, я прихильник того, щоб це був цілісний процес. І тут ми маємо говорити загалом про Крим, а не про військові адміністрації районів. І з іншого боку, звісно, тут ми повинні вже думати сьогодні про те, щоб це було не просто формально, не просто були призначені люди, які отримуватимуть умовно зарплату, але не проводитимуть системну політику, а справді будуть сформовані структури, які цілеспрямовано будуть вести роботу щодо Криму і, відповідно, таким чином, сприятимуть іншим компетентним органам, зокрема й військовим України, для реалізації української політики на території Криму», — підсумував він.

Раніше Укрінформ повідомляв, що постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявила, що у Криму після деокупації доцільно створити 10 районних військових адміністрацій.

5 вересня 2023 року Президент Володимир Зеленський підписав закон про впорядкування адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-