Сили оборони знають, де в Криму розміщені пускові установки ракет «Онікс» - Гуменюк

Сили оборони знають, де в Криму розміщені пускові установки ракет «Онікс» - Гуменюк

Укрінформ
Сили оборони знають, де в Криму знаходяться ворожі берегові ракетні комплекси «Бастіон-П», що є носіями ракет «Онікс», та готові протидіяти цим складним цілям.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповіла керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Головне, що нам відомо, де вони, а те, що росіяни будуть їх застосовувати, це очевидно, оскільки це один з тих способів тиску, якому дуже складно протидіяти. Тому що ракети типу «Онікс» мають особливі характеристики – це протикорабельні ракети, які йдуть на дуже низькій висоті, складній для виявлення, і протидіяти їм можуть тільки особливі комплекси ППО», - зазначила Гуменюк.

Читайте також: OSINT-аналітики виявили у Севастополі пускову установку ракет «Онікс»

Вона додала, що і ракети до них ворог економить, тому що «свого часу бавовна завітала на місце збереження подібних ракет».

За її словами, ворог може застосовувати такі ракети в комбінації з іншими засобами ураження, зокрема, активізувалось використання балістичних ракет й інших ракет, які дуже складно збивати.

Читайте також: Ігнат про обстріли півдня ракетами «Онікс»: Ворог застосовує все, що має у наявності

Як повідомлялося, українські партизани зафіксували перекидання носія надзвукових ракет П-800 "Онікс" у тимчасово окупованому Севастополі (Крим). "Бастіон" використовують для ураження надводних кораблів різних класів і видів, а також наземних цілей в умовах радіоелектронної протидії. Комплекс є одним з основних носіїв надзвукових ракет "Онікс". Партизанський рух АТЕШ з'ясував, що установки належать 15-й окремій береговій ракетній бригаді (в/ч №80365).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-