Ігнат про обстріли півдня ракетами «Онікс»: Ворог застосовує все, що має у наявності

Ігнат про обстріли півдня ракетами «Онікс»: Ворог застосовує все, що має у наявності

Укрінформ
Російська армія застосовує для завдання ударів по Одещині та Миколаївщині протикорабельні ракети «Онікс», що мають обмежений радіус дії, з огляду на дефіцит крилатих ракет.

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Ракети типу «Калібр» чи Х стратегічної авіації можуть діставати далі, тобто бити углиб країни. «Онікс» туди не дістає, от, відповідно, їх інколи застосовують і по Одещині і Миколаївщині», - зазначив Ігнат.

Він зауважив, що «Онікси» мають обмежений радіус дії, до 600 км.

Читайте також: Загарбники активізували на Херсонщині удари з повітря - ОК «Південь»

«Якщо ракета випускається нижче, ближче до води, то… її радіус дії зменшується фактично удвічі. Це протикорабельна ракета, яка може бити, у принципі, і по береговій лінії. Тому ворог застосовує той тип озброєння, який має у наявності на цьому напрямку», - пояснив речник.

На його думку, росіяни заощаджують «Калібри», застосовуючи для ударів на Південному напрямку інший тип озброєння.

«У них є різні типи озброєння, якими вони атакують. У них є ракети Х-22 на носіях дальньої авіації, є авіаційне озброєння типу Х-59, Х-31 - ракети, якими вони теж часто б’ють по нашій території. Тобто ворог застосовує той тип озброєння, який вважає більш раціональним застосовувати на тому чи іншому напрямку», - сказав Ігнат.

Коментуючи удар «Оніксом» по рекреаційній інфраструктурі Одещини, речник Повітряних сил ЗСУ висловив думку, що на політ ракети «можливо, щось вплинуло».

Читайте також: СБУ затримала жительку Одещини, яка допомагала росіянам готувати повітряні атаки

На запитання, чи можуть сили протиповітряної оборони «впливати» на це, речник відповів: «Звичайно, ми все можемо».

Як повідомлялося, 21 вересня російські війська атакували Білгород-Дністровський район Одеської області ракетами, зафіксовано влучення у рекреаційну інфраструктуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-