Україна може винести уроки від окупації Росією японських островів - політолог

Україна може винести уроки від окупації Росією японських островів - політолог

Укрінформ
Україна може винести уроки від окупації Росією Курильських островів.

Таку думку висловив політолог, професор університету Темпл у Токіо Джеймс Браун під час форуму «26-2-14: Війна почалась у Криму», передає кореспондент Укрінформу.

«Російська агресія проти України – проблема не тільки європейської, а й глобальної безпеки. Я апелюю до чотирьох островів японського архіпелагу, які були окуповані Росією в 1945 році. Після окупації японської території 17 тисяч жителів були депортовані без дозволу на повернення. Українська ситуація складніша. Але оскільки окупація територій Японії триває так багато років, є певні уроки, які Україна може винести», - сказав політолог.

За його словами, Москва постійно використовує політичний дискурс, щоб показати контроль над цими територіями. Дуже часто Росія показувала Японії, що мирні переговори можуть привести до результату, хоча це не так.

«Кілька років тому Путін сказав, що можна вийти з цих переговорів із Японією з нічиєю, якщо Японія віддасть половину островів. Японський прем'єр після цього намагався сім років підтримувати дружні стосунки з Путіним. Японія переслідувала якісь примарні перспективи і нічого не отримала», - сказав Браун.

Він підкреслив, що амбіціями Путіна під час повномасштабного вторгнення в Україну було захоплення не окремих територій, а всієї країни, маніпулювання політикою держави, руйнування її планів долучитися до Європейської спільноти.

Читайте також: Посол Британії: Знаємо, що одного дня Крим буде визволений

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час візиту в Токіо заявив, що Росії не вдасться виправдати окупацію територій Японії та України, бо справедливість та міжнародне право не на боці агресора.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-