Уряд готує постанови, щоб змінити назви населених пунктів Криму ще до деокупації - Ташева

Уряд готує постанови, щоб змінити назви населених пунктів Криму ще до деокупації - Ташева

Укрінформ
Важливо показувати міжнародним партнерам, що Українська держава займається питаннями корінних народів, зокрема кримськотатарського.

Про це на брифінгу сказала постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева, передає кореспондент Укрінформу.

Ташева зауважила, що наразі на рівні уряду йде робота над зміною топонімічних назв на Кримському півострові, що були перейменовані після депортації кримськотатарського народу.

“Готують постанови, що дозволять нам навіть до деокупації змінити назви населених пунктів. Те, що в публічному просторі ми чутимемо саме кримськотатарські назви, що є історичними, для Української держави дуже важливо. Це буде потужним сигналом не лише всередині нашої держави і для наших громадян, які проживають на окупованій території, а й для наших міжнародних партнерів. Важливо показувати міжнародним партнерам, що ми займаємося питанням корінних народів, зокрема найбільш суб'єктного - кримськотатарського; що ми навіть в умовах злочинної окупації РФ вчиняємо дії на підтримку кримськотатарського народу, відкриваємо можливості для вивчення кримськотатарської мови”, - наголосила представниця Президента.

Читайте також: Посол України в Польщі відповів на сумніви Дуди: Деокупація Криму є нашим спільним обов’язком

Ташева додала, що "уряду і профільним відомствам будуть дані доручення, щоб в освітніх програмах з'явилося більше про історію кримськотатарського народу, Криму, розвиток кримськотатарської мови і літератури".

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський підписав закон про засудження і заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії, який називають важливим кроком у справі дерусифікації і деколонізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-