Незаконне перевезення людей з Росії в Крим: двом директорам авіакомпаній РФ оголосили підозру

Незаконне перевезення людей з Росії в Крим: двом директорам авіакомпаній РФ оголосили підозру

Укрінформ
Прокуратура АР Крим та міста Севастополя повідомила про підозру двом гендиректорам російських авіакомпаній за незаконне перевезення людей з Росії в Крим.

Про це повідомила у Фейсбуці Прокуратура АРК та м. Севастополя, передає Укрінформ.

“Прокуратура автономії повідомила про підозру двом гендиректорам російських авіакомпаній “Газпром авіа” та “Костромське авіапідприємство”. Їх дії кваліфіковано як незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає до 9 років позбавлення волі”, - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, підозрювані, громадяни РФ, починаючи з 2014 року організували регулярні незаконні рейси з таких міст як Анапа, Бєлгород, Кострома та інших у закритий міжнародний аеропорт “Сімферополь”. Зокрема, у нелегальних авіасполученнях було залучено понад 20 повітряних суден.

Під час планування пасажирських перевезень компанії підтримували зв’язок з Росавіацією для подальшого погодження та затвердження незаконних польотів суден.

Читайте також: Брату «мера» Севастополя оголосили підозру - вербував бойовиків для захоплення Криму

Як повідомляв Укрінформ, повідомлено про підозру ще одному російському капітану судна, який здійснював перевезення награбованого українського зерна з тимчасово окупованого Криму. Йому загрожує від трьох до п'яти років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-