У Росії визнали «небажаною» організацією «Кримськотатарський ресурсний центр»

У Росії визнали «небажаною» організацією «Кримськотатарський ресурсний центр»

Укрінформ
Міністерство юстиції Росії додало до переліку "небажаних" організацій "Кримськотатарський ресурсний центр", "Союз за повернення Північних територій", профспілкову "Глобальну спілку IndustriALL".

Про це передає Укрінформ із посиланням на правозахисний сайт ОВД-Інфо.

Громадська організація «Кримськотатарський Ресурсний Центр» зареєстрована в Україні. Організація займається моніторингом порушень прав людини у Криму та проводить кампанії, спрямовані на деокупацію півострова.

«Союз за повернення Північних територій» зареєстрований у Японії. Одна з японських організацій, яка виступає за повернення Курильських островів.

IndustriALL Global Union («Глобальна спілка IndustriALL»), зареєстрована у Швейцарії, — міжнародна профспілка, яка захищає права працівників і бореться з пануванням великих корпорацій. IndustriALL бореться за альтернативну модель глобалізації та нову економічну та соціальну модель, яка ставить людей на перше місце, ґрунтуючись на демократії та соціальній справедливості», — йдеться на сайті союзу.

Читайте також: У РФ визнали «небажаною» фінську експертну організацію EastCham Finland

Як повідомлялося, "небажаною" в Росії може бути визнана будь-яка неурядова організація, яка, на думку Генпрокуратури РФ, становить "загрозу безпеці держави та основ конституційного ладу". "Небажаним" організаціям заборонено вести діяльність у РФ. Крім того, їм заборонено поширювати інформаційні матеріали в Росії. За участь у діяльності "небажаної" організації передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Покарання за фінансування або організацію діяльності "небажаної" організації може становити до п'яти та до шести років позбавлення волі відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-