Кримську активістку Данилович позбавили можливості приймати ліки у колонії РФ

Кримську активістку Данилович позбавили можливості приймати ліки у колонії РФ

Укрінформ
Громадянську журналістку та активістку з Криму Ірину Данилович у колонії РФ позбавили можливості приймати необхідні ліки, без яких вона зазнає тяжких нападів головного та вушного болю.

Про це кореспонденту "Крим.Реалії" повідомив її батько Броніслав Данилович, передає Укрінформ.

За інформацією Броніслава Данилович, у колонії на роздачу ліків відведено лише 90 хвилин щовівторка та щочетверга. За цей час обслуговується лише 20-30 осіб із черги до кількох сотень ув'язнених.

«За можливість бути у прохідній частині черги та отримати ліки серед хворих періодично відбуваються бійки. Ірина в цьому не бере участі і вже кілька місяців позбавлена доступу до медикаментів, які їй виписали лікарі, які ми регулярно відправляємо в посилках. Це просто садизм якийсь», – заявив він.

Також батько Ірини Данилович розповів, що в колонії жахливі санітарно-гігієнічні умови. Зокрема, немає гарячої води і тисяча жінок-в'язнів не можуть нормально помитися. Крім того, через недостатнє очищення посуду для їжі зростає кількість кишкових захворювань у в'язнів, лікуванням яких ніхто не займається.

Читайте також: Політичних переслідувань зазнали 19 кримських журналістів - правозахисники

28 грудня 2022 року Ірину Данилович у тимчасово окупованому Криму засудили до 7 років колонії загального режиму та штрафу у сумі 50 тис. рублів за нібито носіння вибухового пристрою. Верховний «суд» Криму у відповідь на апеляційну скаргу зменшив термін перебування в колонії на один місяць - до 6 років 11 місяців. Жінка неодноразово заявляла про тиск з боку співробітників ФСБ РФ, тортури та залякування.

Раніше Укрінформ повідомляв, що журналістка Ірина Данилович у СІЗО Сімферополя перенесла інсульт.

Фото: КримSOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-