Дуда уточнив свою позицію щодо Криму: Окупація України є злочином

Дуда уточнив свою позицію щодо Криму: Окупація України є злочином

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда запевнив, що його позиція щодо російської агресії проти України є однозначною: Росія є окупантом, вона повинна пограти цю війну, а вільний світ має допомагати Києву.

Про це польський лідер написав в суботу в мережі X, передає Укрінформ.

“Мої дії та позиція щодо жорстокої агресії Росії проти України були і є зрозумілими з першого дня: Росія порушує міжнародне право, є агресором та окупантом. Напад Росії на Україну та окупація міжнародно визнаних територій України, включно з Кримом, є злочином. Ця війна не може закінчитися перемогою Росії. Російський імперіалізм треба зупинити, перемогти та заблокувати на майбутнє”,- підкреслив Дуда.

Він додав, що Україна має перемогти, бо цю війну має виграти вільний світ.

“Ми всі стоїмо пліч-о-пліч з вільною, суверенною і незалежною Україною проти агресії та жорстокого імперіалізму”,- написав президент РП.

Читайте також: Польща хоче бути економічним хабом з відбудови України - Сікорський

Як повідомлялося, Анджей Дуда в інтерв’ю Kanal Zero поставив під сумнів можливість деокупації Криму, зазначивши при цьому, що півострів більшу частину часу був під контролем Росії. На це висловлювання відреагував посол України в Польщі, глава МЗС РП, а також багато інших польських політиків, підкреслюючи, що Крим – це Україна.

Фото: Marek Borawski/KPRP 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-