Агітувала колег перейти на бік окупантів: «чиновниці» з Криму загрожує до 15 років в'язниці

Агітувала колег перейти на бік окупантів: «чиновниці» з Криму загрожує до 15 років в'язниці

Укрінформ
До суду передали обвинувальний акт за фактом державної зради проти ексчиновниці ГУМВС України в АРК, "керівниці" кадрового підрозділу окупаційного Міністерства внутрішніх справ Криму. Вона агітувала колег перейти на бік російських окупантів у 2014 році.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишньої чиновниці ГУМВС України в АР Крим, яка агітувала колег перейти на бік окупантів у 2014 році. Її дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до окупації півострова обвинувачена займала посаду начальника управління по роботі з особовим складом ГУМВС України в АР Крим. Пізніше вона зрадила присязі на вірність українському народові, прийняла пропозицію ворога та зайняла посаду окупаційного начальника управління по роботі з особовим складом Міністерства внутрішніх справ Республіки Крим.

Жінка відразу розпочала агітаційну політику серед колег з пропозицією перейти на службу до незаконно створеного окупаційного «Міністерства внутрішніх справ по Республіці Крим».

Читайте також: ДБР оголосило підозру у держзраді екскомандиру севастопольського «Беркуту»

Таким чином обвинувачена, представляючи інтереси ворога, сприяла становленню та функціонуванню органів внутрішніх справ РФ на півострові. Її умисні дії призвели до посилення окупаційного режиму держави-агресора в Криму, наголосили в прокуратурі. 

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Криму з 2014 року розглянула 585 проваджень щодо держзради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-