У Британії затримали російського «ексгубернатора» окупованого Севастополя - ЗМІ

У Британії затримали російського «ексгубернатора» окупованого Севастополя - ЗМІ

Укрінформ
У Лондоні затримали колишнього «губернатора» окупованого Севастополя, росіянина Дмитра Овсяннікова, якого підозрюють у порушенні санкцій.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на британські ЗМІ, передає Укрінформ.

За інформацією ЗМІ, «ексгубернатора» затримали в його будинку в Лондоні. Наразі він перебуває під арештом в одній із лондонських в’язниць і постане перед судом 20 лютого.

Овсяннікова звинувачують в обході санкцій та відкритті рахунку в Лондонському банку, а також у здійсненні чотирьох платежів на суму 65 тис. фунтів стерлінгів та зберіганні 77,5 тис. фунтів стерлінгів готівкою.

Як повідомляється, Овсянніков керував окупованим Росією Севастополем з 2017-го по 2019 роки. У 2020 році його зняли з посади і звільнили з уряду.

Читайте також: ЄС запровадив санкції проти російської «Ліги безпечного інтернету»

Велика Британія запровадила санкції проти Овсяннікова наприкінці 2020 року та заморозила його активи. У 2023 році росіянин був виключений із списку санкцій Євросоюзу за рішенням суду ЄС. Суд мотивував це тим, що чиновник більше не обіймає посади, за роботу на яких він потрапив під санкції. Із британського списку його не виключали.

Як повідомляв Укрінформ, суд ЄС залишив у силі обмежувальні заходи, які Рада ЄС запровадила проти російського олігарха Романа Абрамовича після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-