Політв'язню Шейхалієву відмовили в госпіталізації попри скарги

Політв'язню Шейхалієву відмовили в госпіталізації попри скарги

Укрінформ
Громадянському журналісту Рустему Шейхалієву, засудженому в Росії на 14 років ув'язнення у «справі Хізб ут-Тахрір», відмовили у госпіталізації попри скарги та кровотечу.

Про це повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Тюремні медики відмовилися госпіталізувати громадянського журналіста Рустема Шейхалієва до лікарні після огляду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 16 січня він планував взяти участь у засіданні з розгляду апеляційної скарги на вирок — за допомогою відеоконференцзв'язку із СІЗО №3 Новочеркаська. Однак під час засідання у нього почалася сильна кровотеча з носа. Його відвезли до медсанчастини, але потім повернули до камери.

Фельдшер зафіксував у Шейхалієва високий артеріальний тиск, йому зробили укол, але у шпиталізації відмовили. Можливості провести обстеження та призначити необхідний протокол лікування йому також не надали.

Читайте також: Політв'язень Шейхалієв не зміг взяти участь у «суді» через кровотечу з носа - адвокат

Рустем Шейхалієв був заарештований 27 березня 2019 року під час наймасовішої спецоперації російських силових структур проти кримських татар.

24 листопада 2022 року Південний окружний військовий суд РФ визнав кримськотатарського активіста винними у терористичній діяльності та спробі захоплення влади. Шейхалієва засудили до 14 років позбавлення волі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що адміністрація СІЗО №3 у російському Новочеркаську ігнорує прохання політв'язня Рустема Шейхалієва провести йому кардіологічне обстеження.

Фото: «Кримська солідарність»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-