Гендиректору російської авіакомпанії оголосили підозру за незаконні рейси до Криму

Гендиректору російської авіакомпанії оголосили підозру за незаконні рейси до Криму

Укрінформ
Гендиректору російського авіапідприємства «Північсталь» оголошено підозру за незаконні перевезення пасажирів до тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомила пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура Криму повідомила про підозру гендиректору російського авіапідприємства «Північсталь». Дії підозрюваного кваліфіковано як незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Йому загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що громадянин РФ, обіймаючи посаду генерального директора «Авіапідприємства «Північсталь», з 2018 року і дотепер організовує незаконні регулярні пасажирські авіаперевезення до та із закритого міжнародного аеропорту «Сімферополь».

Зазначається, що підозрюваний забезпечив виконання рейсів з Череповця, Петрозаводська, Ухти та решти «російської глибинки». Під його керівництвом, починаючи з 2018 року і дотепер, було здійснено близько тисячі незаконних рейсів до та з аеропорту «Сімферополь», що знаходиться на окупованому півострові.

Читайте також: В Україні оголосили підозри «ексміністру освіти і науки ДНР» і ексзаступнику голови комітету Держдуми

Під час планування пасажирських перевезень компанія підтримувала зв’язок із Росавіацією для подальшого погодження та затвердження незаконних польотів суден «Північсталі», додали в прокуратурі.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в АР Крим та місті Севастополі

Як повідомляв Укрінформ, колишнього прокурора з Криму засудили до 13 років ув'язнення за держзраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-