Кримського політв'язня Абхаїрова етапували до колонії в Бурятії - дружина

Кримського політв'язня Абхаїрова етапували до колонії в Бурятії - дружина

Укрінформ
Підприємця з Криму, незаконного засудженого РФ у справі «Червоногвардійської групи» "Хізб ут-Тахрір" Арсена Абхаїрова, етапували з в'язниці Єнісейська Красноярського краю до колонії строго режиму в Республіці Бурятія.

Про це "Кримській солідарності" розповіла його дружина Азізе Абхаїрова, передає Укрінформ.

"Арсен повідомив їй про етап 10 січня, зателефонувавши за тюремним зв'язком "Зонателеком". Однак, у яку саме колонію його переводять, не уточнив. Загалом він провів у красноярській в'язниці два роки", - йдеться у повідомленні.

Фото: Кримська солідарність

Зазначається що Південний окружний військовий "суд" засудив Абхаїрова до 13 років позбавлення волі. Перші два роки з урахуванням терміну тримання у СІЗО він мав провести у в'язниці. Проте його термін у СІЗО у тюремний термін не зарахували.

Читайте також: У Криму «суд» залишив фігурантів «п'ятої Бахчисарайської групи» у СІЗО до квітня

Адвокат Марія Терехова назвала дії управління Федеральної служби виконання покарань (УФСВП) незаконними. У вересні минулого року захист Абхаїрова намагався оскаржити рішення суду, вказуючи, що політв'язень уже давно мав залишити в'язницю та відбувати термін у колонії суворого режиму. Однак оскаржити його не вдалося.

Тюремний термін Арсена в Єнісейську закінчився 12 січня 2024 року.

Читайте також: У Криму за 2023 рік росіяни затримали 173 осіб, з них 119 - кримські татари

Як повідомлялося, учасників "красногвардійської групи" затримали у лютому 2019 року. Їх звинуватили у причетності до діяльності ісламської політичної партії "Хізб ут-Тахрір". Рустема Емірусеїнова в Росії засудили до 17 років позбавлення волі, Арсена Абхаїрова — до 13, Ескендера Абдулганієва - до 12 років. Згідно з рішенням суду, перші два роки вони мають провести в тюрмі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що фігурантів справи "кримських мусульман" Арсена Абхаїрова, Рустема Емірусеїнова та Ескендера Абдулганієва утримують у російській тюрмі довше встановленого судом терміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-