Жителя Севастополя оштрафували за коментар у соцмережі про крейсер «Москва»

Жителя Севастополя оштрафували за коментар у соцмережі про крейсер «Москва»

Укрінформ
Окупаційний «суд» незаконно оштрафував мешканця Севастополя за коментар у соцмережі про затоплений крейсер «Москва».

Про це повідомило у Фейсбуці Представництво Президента України в АРК, передає Укрінформ.

«Окупаційний «суд» незаконно оштрафував мешканця міста Севастополь на 30 тисяч рублів за коментар у соцмережі про крейсер «Москва». Коментар було залишено в одній з груп соціальної мережі ще у квітні 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, текст із нецензурною лайкою та формулювання «дно россеянское» щодо крейсера «Москва» залишалися на сторінці спільноти щонайменше до листопада 2023 року, їх зафіксували в акті огляду інтернет-ресурсу.

У Представництві додали, що окупанти також незаконно затримали в тимчасово окупованому Криму чоловіка за розміщення прапора та герба України в соціальній мережі «Вконтакті». Затриманого змусили просити вибачення на камеру.

Читайте також: У Росії студента засудили до 5 років колонії за «співпрацю з українськими спецслужбами»

Також зазначається, що загарбники затримали чоловіка, який склав плейлист у соціальній мережі «Вконтакті» із українських пісень.

«Працівники окупаційних силових структур змусили чоловіка просити вибачення на камеру та вивчати пісню Шамана «Я русский»», - розповіли у Представництві.

Як повідомляв Укрінформ, підконтрольний РФ Алуштинський міський суд у тимчасово окупованому Криму оштрафував мусульманську громаду «Алушта» за зберігання у мечеті книг ісламських богословів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-