За держзраду заочні вироки отримали ще 14 «суддів» із Криму

За держзраду заочні вироки отримали ще 14 «суддів» із Криму

Укрінформ
За державну зраду заочно засуджено 14 окупаційних "суддів" із Криму.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК та міста Севастополя, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва прокуратури автономії заочні вироки отримало 14 окупаційних суддів із Криму. Їх визнано винними у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Так, один із «служителів Феміди» отримав 15 років, ще дев’ять - 12 років та ще чотири «судді» отримали по 13 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Прокурори у суді довели, що після окупації півострова «судді» зрадили присягу на вірність українському народові та обійняли посади у незаконно створених судових органах на півострові: у Верховному суді Республіки Крим, Арбітражному суді міста Севастополя, Бахчисарайському, Сімферопольському, Роздольненському, Джанкойському та Ленінському районних судах РК, а також Керченському міському суді РК та Залізничному районному суді міста Сімферополя.

Читайте також: Чиновницю окупаційного «міністерства» Криму підозрюють у держзраді

Встановлено, що на своїх посадах «судді» здійснювали «правосуддя» від імені держави-агресора, а також надавали допомогу ворогу у проведенні підривної діяльності проти України, сприяли становленню та зміцненню окупаційної влади на півострові.

Зокрема, одна із засуджених, колишня суддя Роздольненського районного суду АР Крим, на новій посаді ухвалила незаконний вирок щодо українського активіста Володимира Балуха. Ще один засуджений за час своєї незаконної діяльності з 2014 по 2016 роки від імені РФ прийняв рішення щонайменше у 1121 судових справах.

Як повідомлялося, вісьмох окупаційних суддів із тимчасово окупованого Криму, які перейшли на бік ворога, заочно засудили за державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-