Чиновницю окупаційного «міністерства» Криму підозрюють у держзраді

Чиновницю окупаційного «міністерства» Криму підозрюють у держзраді

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру першій заступниці "міністра праці та соціального захисту" окупаційної влади Республіки Крим. Їй загрожує 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополь, передає Укрінформ.

"Після окупації півострова у 2014 році жінка зрадила присязі на вірність українському народу та перейшла на службу до ворога. Її дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, до окупації півострова підозрювана обіймала посаду начальниці Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Сімферополя АР Крим. Однак у 2014 році вона почала будувати кар’єру в окупаційних органах влади.

Читайте також: За впровадження «ідеї руського міра» в молодіжну політику Криму підозрюється окупаційна чиновниця

На своїх посадах, починаючи з 2014 року, підозрювана свідомо брала участь в утворенні та функціонуванні окупаційної влади РФ на території півострова. Таким чином, сприяла проведенню підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету та територіальній цілісності.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим.

Раніше Укрінформ повідомляв, що прокурори підтримують обвинувачення у 107 кримінальних провадженнях за фактами державної зради щодо кримських «посадовців».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-