Дієвий посередник: Туреччина могла б допомогти з кримськими політв'язнями - Лубінець

Дієвий посередник: Туреччина могла б допомогти з кримськими політв'язнями - Лубінець

Ексклюзив
Укрінформ
Туреччина могла б допомогти Україні у питанні повернення саме кримських політв'язнів.

Про це уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець заявив у інтерв'ю Укрінформу, відповідаючи на питання, хто міг би допомогти Україні у питанні повернення саме кримських політв’язнів.

«Туреччина. Я бачу станом на зараз тільки одного дієвого посередника, який показував, що він може це зробити. До нас поверталися політв’язні, зокрема й з числа кримських татар, саме за посередництва Туреччини. Ми сподіваємось, що ця тенденція продовжиться й надалі», - зазначив він.

Відповідаючи на питання, скільки загалом налічується українців, яких росіяни затримали в Криму та на Донбасі до початку повномасштабної війни, Лубінець розповів, що йдеться про сотні українців.

Омбудсман заявив, що стосовно них українська влада традиційно не отримує від РФ інформацію.

Читайте також: У російських колоніях тримають 150 політв’язнів Криму - правозахисники

Відповідаючи на питання, чи підтримує Офіс уповноваженого із прав людини контакт з родинами цих бранців Кремля, Лубінець сказав, що вони завжди зустрічаються з тими сім’ями, які мають таке бажання.

Як повідомлялося, під час підсумкової пресконференції Президент України Володимир Зеленський сказав, що повернення полонених Росією кримчан практично не відбувається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-