Двох окупаційних «суддів» обвинувачують у депортації українців із Криму

Двох окупаційних «суддів» обвинувачують у депортації українців із Криму

Укрінформ
Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальні акти щодо двох окупаційних "суддів", причетних до депортації українців з території півострова. Їм загрожує 12 років позбавлення волі.

Про це повідомила пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти щодо двох окупаційних "суддів", причетних до депортації українців з території півострова. Обвинувачені порушили закони та звичаї війни, передбачені ч. 1 ст. 438 ККУ. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після окупації півострова "судді" почали працювати у незаконно створеному Євпаторійському міському суді Республіки Крим. Вони брали безпосередню участь у реалізації злочинної політики держави-окупанта, спрямованої на зміну демографічного складу населення у Криму.

«Судді» достовірно знали, що з 2014 року громадяни України, які мешкають на півострові, мають статус осіб, що перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права. Всупереч цьому вони ухвалили рішення про видворення українців із Криму.

Незаконні рішення були мотивовані нібито відсутністю дозвільних документів та недотриманням «правил перебування на території РФ». Однак жодні додаткові дозволи окупаційної адміністрації РФ в Криму для проживання громадян України на тимчасово окупованій території півострова за національним законодавством не передбачені, підкреслили в прокуратурі.

Спеціальне досудове розслідування здійснено СУ ГУНП в АР Крим та місті Севастополі.

Читайте також: У Криму за час окупації до лав армії РФ призвали 44,5 тисячі людей - Ташева

Раніше Укрінформ повідомляв, що вісьмох "суддів" із тимчасово окупованого Криму, які перейшли на бік ворога, заочно засудили за державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-