У Криму окупанти мобілізували десятки тисяч чоловіків - Ташева

У Криму окупанти мобілізували десятки тисяч чоловіків - Ташева

Укрінформ
Від початку так званої часткової мобілізації в Росії з 2022 року на території тимчасово окупованого Криму мобілізовано десятки тисяч чоловіків.

Про це повідомила постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева в інтерв'ю порталу "Дрон. Медіа", передає Укрінформ.

"Щодо мобілізації, то це закрита інформація. Ми намагаємося стежити через додаткові джерела. Наприклад, виділення земельних ділянок тим, хто пішов на контрактну службу. Або за кількістю похоронів. Складно сказати однозначно, але це десятки тисяч людей, які були мобілізовані за весь період повномасштабного вторгнення, але далеко не про всіх відомо", - сказала Ташева.

За її словами, з 2014 року, від початку російської окупації, у Криму на строкову службу призвано близько 40 тисяч осіб.

"Це однозначно порушення міжнародного гуманітарного права, це є злочином. Оскільки держава-окупант не має права призивати до своїх збройних сил громадян, які живуть на даній території — це порушення Женевської конвенції", — підкреслила постпред Президента в АРК.

Читайте також: У Криму зафіксували понад дев'ять тисяч порушень прав людини

Мобілізація на окупованому півострові триває з вересня 2022 р. Спочатку вона була часткова, а зараз повна. За даними Кримськотатарського ресурсного центру, від початку мобілізації окупанти виписали 60 тисяч повісток для мешканців півострова, але план не виконали.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Криму з вересня 2023 року загарбники незаконно мобілізували три тисячі осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-