Кримського політв'язня Ялкабова у російській в'язниці примусили поголити голову – дружина

Кримського політв'язня Ялкабова у російській в'язниці примусили поголити голову – дружина

Укрінформ
Охоронці в'язниці №1 у Димитровграді Ульяновської області РФ примусили кримського політв'язня Тимура Ялкабова поголити голову.

Про це "Кримській солідарності" повідомила його дружина Аліє Муждабаєва, передає Укрінформ.

За словами Муждабаєвої, після того як Ялкабов поголив голову, його змусили помити її під холодною водою.

“Він астматик, йому категорично не можна ... контактувати з холодною водою. Я дуже переживаю за його стан і наслідки цих несправедливих дій», - заявила дружина політв'язня.

Відповідно до внутрішніх правил виправних установ, чоловіки мусять "дотримуватися правил гігієни та мати охайний вигляд". Вони можуть відростити до 2 сантиметрів волосся.

Про те, що охоронці тюрми №1 у Димитровграді ображають мусульман - насильно голять, б'ють та заважають молитися, - у серпні 2023 року повідомили у комітеті «Гражданское содействие». На дії співробітників тюрми поскаржилося п'ятеро ув'язнених.

Читайте також: «Суд» РФ залишив Леніє Умерову під вартою до 5 січня

Зазначається, що наглядачі навмисно ламали насадки для машинок та змушували людей голитися без них. Інших ув'язнених тюремщики голили силоміць, залишаючи порізи.

Як повідомлялося, у березні 2022 року Південний окружний суд у м. Ростов-на-Дону засудив Тимура Ялкабова до 17 років позбавлення волі у колонії суворого режиму за обвинуваченням у «тероризмі».

Фото з сайту crimean-solidarity.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-