Шукали два місяці: кримський політв'язень Бектеміров перебуває у пітерській колонії

Шукали два місяці: кримський політв'язень Бектеміров перебуває у пітерській колонії

Укрінформ
Кримського політв'язня, релігійного діяча Вадима Бектемірова знайшли в колонії в Санкт-Петербурзі. Родина його розшукувала два місяці.

Про це «Кримську солідарність» повідомила дружина ув'язненого Лемара Бектемірова, передає Укрінформ.

«Магістра ісламських наук і філолога арабської мови Вадима Бектемірова, засудженого на 11 років позбавлення волі, знайшли у виправній колонії №6 в Санкт-Петербурзі», - йдеться у повідомленні. 

Про те, що Бектемірова етапували з в'язниці міста Єлець в Липецькій області стало відомо ще 21 вересня, але лист від адміністрації пенітенціарної установи дійшов до його дружини тільки до 20 листопада. Родину політв'язня про те, що його етапують з Єльця, не оповістили.

Як розповіла Лемара Бектемірова, вона відправляла безліч листів в декілька російських колоній по електронній пошті, поштою Росії з питанням, де знаходиться її чоловік. Відповіді або не було, або відповідали, що у них не числиться. Федеральна служба виконання покарань Росії на питання дружини відповіла, що «не веде централізованих персональних обліків» ув'язнених і тих, хто знаходиться в СІЗО. Бектеміров доки не виходив на зв'язок, все, що про нього знає сім'я, - це те, що він прибув в колонію.

Як повідомлялося, Бектемірова загарбники засудили до 11 років в'язниці за справою «кримських мусульман». Його затримали у липні 2020 року під час масових обшуків у Криму.

Читайте також: Кримському політв'язню Сейтумерову забороняють у камері зберігати Коран

Вадим Бектеміров – магістр спеціалізації «Ісламські вчення» факультету арабської літератури та гуманітарних наук, випускник факультету арабської мови та літератури університету «Аль-Джинан» у Лівані. До арешту працював перекладачем, а також проводив молебні на підтримку сімей політв'язнів, відвідував судові засідання у політично вмотивованих справах. Бектеміров – батько трьох дітей.

Раніше Укрінформ повідомляв, що кримського політв'язня, релігійного діяча Вадима Бектемірова загарбники етапували до в'язниці у Єльці (Росія), що на відстані понад 1 300 кілометрів від тимчасово окупованого Криму.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-