Прокуратура Криму повідомила про підозру колишній українській спортсменці

Прокуратура Криму повідомила про підозру колишній українській спортсменці

Укрінформ
Прокуратура АР Крим повідомила про підозру колишній українській спортсменці у пособництві військовим Російської Федераці.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба прокуратури.

“Прокуратура автономії повідомила про підозру колишній українській спортсменці з окупованого Криму. Її дії кваліфіковано як пособництво державі-окупанту. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, підозрюваною є колишньою українською спортсменкою, багаторазовою чемпіонкою Європи та світу, яка з 2016 року виступала у складі збірної РФ, а після заборони спортсменам з країни-агресора брати участь у міжнародних змаганнях «поставила свою кар'єру на паузу».

Після повномасштабного вторгнення РФ до України вона організувала «волонтерський рух» в окупованому Криму та почала допомагати ворогу. Будучи публічною особою, жінка неодноразово виступала у пропагандистських медіа з підтримкою «СВО» та регулярно публікувала дописи у соцмережах про збори й заклики допомогти окупантам.

Читайте також: Ташева: РФ намагається зруйнувати зв'язок України та Криму не лише фізичний, а й ментальний

Українські правоохоронці кваліфікують дії спортсменки, як такі, що спрямовані на допомогу державі-окупанту з метою завдання шкоди Україні шляхом передачі матеріальних ресурсів ворогу та його збройним формуванням.

Джерело у правоохоронних органах повідомило Укрінформу, що йдеться про спортсменку Ольгу Давидко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-