Кримського політв’язня Сейдаметова прооперували після тривалого очікування

Кримського політв’язня Сейдаметова прооперували після тривалого очікування

Укрінформ
Кримськотатарського політв'язня Ленура Сейдаметова, якого загарбники засудили до 13 років позбавлення волі, прооперували після півтора місяця очікування.

Про це повідомляє омбудсман Дмитро Лубінець у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Чоловік мав жахливі болі в нижньому відділі хребта, та лише після багатьох скарг і звернень адвокатів, у в’язниці №2 м. Єлець Липецької області нарешті викликали хірурга, політв’язня прооперували", - наголосив він.

Лубінець додав, що таку інформацію отримав від дружини Ленура - Аджире Сейдаметової.

Зазначається, що станом на сьогодні, зі 189 українських громадян, яких РФ утримує в місцях позбавлення волі за сфабрикованими справами, щонайменше 21 політв’язень потребує негайного лікування.

Як повідомлялося, у лютому 2021 року в Криму відбулися масові обшуки в Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі Криму. Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Азамат Еюпов, Яшар Шихаметов, Ернест Ібрагімов та Олег Федоров після проведення слідчих заходів за місцем проживання в їхніх будинках доставлені до так званого управління ФСБ Криму, після чого були взяті під варту та відправлені на судово-психіатричну експертизу. Кримськотатарські активісти обвинувачуються в участі та організації терористичної діяльності на території Криму.

Читайте також: Політв'язень з Криму Ремзі Меметов потребує консультації невролога

22 березня 2022 року Південний окружний військовий суд у м. Ростов-на-Дону оголосив обвинувальний вирок кримськотатарським активістам Тимуру Ялкабову та Ленуру Сейдаметову і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 17 та 13 років у колонії суворого режиму.

Раніше Укрінформ повідомляв, що кримськотатарський політв'язень Ленур Сейдаметов, якого загарбники засудили до 13 років позбавлення волі, потребує термінової медичної допомоги

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-