Ракетний удар по суднобудівному заводу в Керчі: опублікували супутникові знімки

Ракетний удар по суднобудівному заводу в Керчі: опублікували супутникові знімки

Фото
Укрінформ
На знімках Planet Labs за 5 листопада, які є у розпорядженні журналістів проєкту Радіо Свобода "Схеми", помітно місце ураження на суднобудівному заводі "Залив" та військове судно, яке також виглядає пошкодженим.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням наФейсбук-сторінку"Схем".

"За моїми даними на 4 листопада у Керчі на момент вибухів знаходився тільки один корабель, здатний нести ракети класу «Калібр», а саме «Аскольд». Я думаю, що цей корабель, як ми бачимо, стояв вже біля причалу і його доводили до розуму, бо вже у грудні його мали б здати. Видно, що він ще на плаву, але верхня частина судна помітно пошкоджена", - проаналізував капітан 1-го рангу ВМС запасу Андрій Риженко супутниковий знімок.

Він додав, що "Аскольд" - це малий ракетний корабель 22800 типу "Каракурт", який може нести до 8 ракет "Калібр". Знешкодження такого судна, на думку Риженка, є дуже важливим для безпеки України.

Як повідомлялося, 4 листопада в районі Керчі в тимчасово окупованому Криму було чутно звуки прольоту ракет та вибухи. Крім того, місцеві пабліки з посиланням на очевидців писали про задимлення у районі суднобудівного заводу "Залив" у Керчі.

Читайте також: Міноборони Росії визнало «приліт» у корабель на керченському заводі

У Збройних силах України підтвердили те, що пошкодили суднобудівний завод "Залив" в тимчасово окупованому Криму, в місті Керч. Пізніше командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук додав, що на території заводу стояв один із «найсучасніших» кораблів ЧФ РФ – носій крилатих ракет "Калібр".

Як наголосила керівниця об'єднаного пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк, такі об’єкти, як суднобудівний завод "Залив" у м. Керч у тимчасово окупованому Криму, є законною військовою ціллю для України.

Фото: Фокус, Радіо Свобода "Схеми"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-