Суднобудівний завод у Криму є законною військовою ціллю для України - ОК «Південь»

Суднобудівний завод у Криму є законною військовою ціллю для України - ОК «Південь»

Укрінформ
Такі об’єкти, як суднобудівний завод «Залив» у м. Керч у тимчасово окупованому Криму, є законною військовою ціллю для України.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини» розповіла керівниця об'єднаного пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Шила у мішку не заховати. Вони (РФ - ред.) вже теж визнали, що корабель пошкоджено. І пошкодження досить серйозні. Сам об'єкт, а це суднобудівний завод – це також законна військова ціль, оскільки все це забезпечує потужності ворога в цій війні», - сказала Гуменюк.

За її словами, потужності цього підприємства можуть бути використані для посилення ворожого ресурсу у війні, тому була проведена дуже потужна робота для виявлення та ураження такої цілі.

«Удари по флотських потужностях, навіть по тих кораблях, які ще не були задіяні, як «Аскольд», у бойових діях - це дуже потужний морально-психологічний удар по загальному настрою флоту і війська в цілому», - підкреслила керівниця об'єднаного пресцентру ОК «Південь».

Читайте також: Командувач Повітряних сил підтвердив знищення в Керчі ще одного російського носія «Калібрів»

Водночас вона закликала не недооцінювати ворога, адже у росіян досі залишається багато сил та засобів для ураження. «Рівень ракетної загрози з акваторії з Чорного моря Генеральний штаб оцінює як високий у постійному сенсі, а при виході ракетоносіїв на чергування, він підвищується», - підкреслила Гуменюк.

Як повідомлялося, у Збройних силах України підтвердили, що 4 листопада пошкодили суднобудівний завод «Залив» в тимчасово окупованому Криму, в місті Керч. Згодом командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук подякував пілотам за «успішні удари» по Керчі. Стало відомо й про те, що в Керчі було успішно уражено російський ракетний корабель «Аскольд», який ще навіть не встиг взяти участь у бойових діях.

Фото: tyzhden.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-