Засудженого у Криму політв'язня Лимешка тримають в одиночній камері в колонії РФ

Засудженого у Криму політв'язня Лимешка тримають в одиночній камері в колонії РФ

Укрінформ
Засудженого у тимчасово окупованому Криму українця Геннадія Лимешка з початку жовтня 2023 року тримають в одиночній камері виправної колонії Ставропольського краю РФ, куди його перевели після 10 днів ШІЗО.

Про це повідомляє «Об'єднання родичів політв'язнів Кремля» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Незаконно засуджений на вісім років Геннадій Лимешко з початку жовтня знаходиться в камері-одиночці ВК №6 Ставропольського краю, куди його перевели після 10 днів ШІЗО", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такі заходи щодо Лимешка вжито у зв'язку з тим, що він нібито підбурював громадян РФ воювати на боці України. Деталі та докази цього звинувачення досі невідомі.

«Востаннє Геннадій телефонував мені два тижні тому і повідомив, що його переводять з і так важких умов СУС в одиночну камеру. На його запитання, з якої причини він має перебувати в одиночній камері, йому відповіли: «Як потрапиш туди – дізнаєшся», – розповіла дружина політв'язня Ірина.

Читайте також: Кримського політв'язня Азіза Ахтемова етапують до Сибіру

12 серпня 2017 року ФСБ РФ повідомила про затримання в окупованому Криму «агента СБУ», якого обвинуватили в підготовці диверсій. Згодом російські спецслужби оприлюднили відео затримання і допиту чоловіка. Той назвався Геннадієм Лимешком, 1992 року народження, і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території анексованого Криму.

"Суд" у Судаку засудив його до восьми років позбавлення волі за "незаконне придбання, зберігання і носіння вибухових речовин".

У СБУ назвали "черговою провокацією" повідомлення ФСБ РФ про затримання українського "агента".

Раніше Укрінформ повідомляв, що на незаконно засудженого українця Геннадія Лимешка у російській колонії чинять психологічний тиск через те, що він прийняв іслам.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-