За держзраду заочно судитимуть «керівника служби виконання покарань» по Криму

За держзраду заочно судитимуть «керівника служби виконання покарань» по Криму

Укрінформ
До суду притягнуть громадянина України, який у тимчасово окупованому Криму співпрацює з російськими загарбниками і добровільно обійняв посаду так званого "керівника служби виконання покарань" на півострові.

Як передає Укрінформ, про це прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомляє у Фейсбуці.

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно так званого "начальника Федеральної служби виконання покарань по Республіці Крим та м. Севастополя". Його дії кваліфіковані як державна зрада (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: Україна зараз ближче до деокупації Криму, ніж перед повномасштабною війною - депутатка

Встановлено, що після окупації півострова російськими Збройними силами громадянин України зрадив присягу та прийняв пропозицію ворога обійняти посаду керівника одного з підрозділів кримської "Федеральної служби виконання покарань". Пізніше він став очільником цього відомства.

У 2016 році підозрюваний отримав звання "генерал-майора внутрішньої служби".

Перейшовши на бік ворога в умовах збройного конфлікту, обвинувачений надавав допомогу представникам РФ у підривній діяльності проти України, а також своїми діями та рішеннями сприяв становленню окупаційної влади на півострові.

Читайте також: Двох кримчан оштрафували за те, що слухали пісню «Доброго вечора, ми з України»

Як повідомляв Укрінформ, за матеріалами Служби безпеки України перед судом постане “суддя Верховного суду Криму” Юлія Цораєва, причетна до масових репресій проти кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-