Ігнат: Росіяни не обов’язково використовуватимуть аеродром «Бельбек» для МіГ-31

Ігнат: Росіяни не обов’язково використовуватимуть аеродром «Бельбек» для МіГ-31

Укрінформ
Росія використовує близько 40 аеродромів для атак по Україні, тому не обов’язково аеродром «Бельбек» буде задіяний для застосування МіГ-31.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи інформацію про те, що російські загарбники в тимчасово окупованому Криму розмістили на аеродромі "Бельбек" літаки МіГ-31.

«Нічого нового, зрештою. Мабуть, ті страшилки Путіна, які він розповідав на весь світ, що вони будуть там патрулювати з «Кинджалами» в Чорному морі, отримують ось таку реалізацію. Але я хочу наголосити... авіація - це така річ мобільна, що сьогодні вона тут, завтра там, не обов’язково Бельбек будуть використовувати для тих літаків МіГ-31. До речі, вони теж є двох модифікацій: МіГ-31 БМ та МіГ-31К, власне, модель "К" здатна носити ракети Х-47 «Кинджал», тому сьогодні вони можуть знаходитись там, а завтра перелетять в Ростов чи далі. Для авіації немає жодних проблем здійснити переліт на аеродром і з дальніх аеродромів здійснювати це ж саме патрулювання. Єдине, що збільшується час підльоту», - зазначив Ігнат.

Говорячи про спроможності російської армії після атаки України в Бердянську, Ігнат зазначив: «Це збільшує час підльоту їхніх вертольотів до передньої лінії, відповідно, в нас є більше часу, щоб реагувати на ту чи іншу загрозу. Будь-який аеродром - це база для того, щоб обслуговувати гелікоптери, інші літальні апарати, заправляти їх. Тому те, що вони отримують менше таких майданчиків, добре для нас».

Читайте також: Гра в «скаженого Івана»: у ВМС прокоментували заяви Кремля про МіГи над Чорним морем

Коментуючи питання передачі Україні Хорватією гелікоптерів Мі-8, Ігнат зазначив, що Повітряні сили теж мають бригади, де використовуються вертольоти Мі-8 та Мі-2.

«Вертольоти Мі-8 виконують чимало бойових завдань, хоча це більш транспортний гелікоптер, однак вони стріляють некерованими ракетами і нашими, і тими, що партнери надають, завдаючи ударів безпосередньо на передній лінії. Посилення це дійсно суттєве», - сказав Ігнат, додавши, що українські військові все ж чекають від міжнародних партнерів більш сучасних гелікоптерів, таких як Apache, Black Hawk.

«Думаю, молодь дочекається, що ми замінимо не лише літаки, а й будуть у нас сучасні західні гелікоптери», - зазначив речник.

Читайте також: Гуменюк назвала маніпуляцією заяву Путіна про патрулювання Чорного моря літаками з «Кинджалами»

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня Сили спеціальних операцій ЗСУ провели успішну операцію DRAGONFLY, уразивши ракетами ATACMS аеродроми у тимчасово захоплених російськими загарбниками Бердянську та Луганську. За останніми даними, було знищено: дев’ять гелікоптерів різних модифікацій; спеціальну техніку, яка була на аеродромах; пускову установку ППО; склад боєприпасів; пошкоджено злітні смуги аеродромів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-