Ташева: Крим - це не лише територія, це - люди, яких ми маємо повернути з окупації

Ташева: Крим - це не лише територія, це - люди, яких ми маємо повернути з окупації

Укрінформ
Тимчасово окупований Крим - це не лише територія, це - люди, яких потрібно повернути з російської окупації, тому важливо залучати весь світ до звільнення України від російських загарбників.

На цьому наголосила постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева під час конференції "Крим голобальний. Розуміння України через Південь", передає кореспондент Укрінформу.

"Крим – це не лише територія, це – люди, яких ми маємо повернути з окупації. Саме тому ми маємо говорити і залучати весь світ до звільнення України", - сказала Ташева.

Вона зазначила, що не була в Криму майже 10 років, вона розуміє тих людей, які змушені жити там у страху, і тих, хто не змирився і виїхав з півострова. 

Читайте також: Ташева: Ми працюємо над реінтеграційними документами не лише для Криму, а й для ТОТ

"Для мене це особистий біль. Щоб краще зрозуміти цей біль, уявіть собі, що ви можете подорожувати майже в будь-яку країну світу, але не можете повернутися додому. І так було десятиліттями ", - додала Ташева.

"Саме тому ми говоримо про необхідність звільнення всієї території України, включно з Кримом і закликаємо весь світ підтримати Україну в цьому прагненні", - наголосила постійна представниця Президента в Криму.

В свою чергу лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв нагадав, що під російською окупацією перебуває понад 123 тисячі квадратних кілометрів українських земель, що дорівнює території Австрії та Бельгії.

"Багато країн розуміє: якщо агресора не зупинити, то миру не буде", - підкреслив він.

Джемілєв висловив сподівання, що під час сьогоднішнього форуму представники міжнародних організацій почують правду про повномасштабну війну і не будуть довіряти російській пропаганді.

Читайте також: Данілов не підтримує ідею окремих стратегій для деокупації Донбасу і Криму

Міжнародна конференція "Крим голобальний. Розуміння України через Південь" проходить у Києві 14-16 жовтня 2023 року. У форумі беруть участь представники міжнародних організацій та журналісти з Азії, Африки, Близького Сходу. Головна мета конференції - розказати правду про Україну і Крим замість тієї пропаганди, яку поширює Росія, а також домовитися про спільні проєкти та ініціативи для скорішого встановлення миру та правосуддя в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-