«Народний супутник» допоміг знищити в Криму корабель «Мінськ» та субмарину «Ростов-на-Дону» - ГУР

«Народний супутник» допоміг знищити в Криму корабель «Мінськ» та субмарину «Ростов-на-Дону» - ГУР

Укрінформ
Космічний апарат ICEYE відіграв важливу роль в атаці на Севастопольську бухту 13 вересня.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

«Рівно рік тому, 20 вересня 2022 року, волонтери передали для ГУР МО України космічний апарат ICEYE! Упродовж цього року «народний супутник» приніс безліч користі у нашій боротьбі за свободу - його можливості дозволяють нам щодня отримувати критично важливі для бойових операцій розвідувальні дані та спалювати тонни ворожої смертоносної техніки», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: «Народний супутник» допоміг виявити тисячі одиниць російської техніки

У ГУР зазначили, що ICEYE зіграв дуже важливу роль у атаці на Севастопольську бухту 13 вересня 2023 року, коли були знищені російський десантний корабель «Минск» і підводний човен «Ростов-на-Дону».

В розвідці висловили глибоку вдячність усім громадянам та волонтерам, які долучились до збору, фонду Сергія Притули та Ігорю Лаченкову, та забезпечили українським розвідникам чудову видимість з космосу.

Читайте також: У мережі з'явилися знімки ураженого в Севастополі підводного човна «Ростов-на-Дону»

Як повідомлялося, наприкінці червня 2022 року український шоумен та волонтер Сергій Притула оголосив, що українці за три дні зібрали кошти на придбання чотирьох ударних безпілотників Bayraktar для Збройних сил України.

Згодом турецька компанія повідомила, що передасть Україні три безпілотники безкоштовно, а зібрані фондом Притули гроші будуть витрачені на гуманітарну допомогу українцям.

У серпні Притула повідомив, що його фонд на кошти, що були зібрані українцями для закупівлі безпілотників, купив супутник для ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-