Посол РФ збрехав Маску про «ядерну відповідь» у разі атаки українських дронів – ЗМІ

Посол РФ збрехав Маску про «ядерну відповідь» у разі атаки українських дронів – ЗМІ

Укрінформ
Нові деталі біографії Ілона Маска свідчать про те, що посол Росії в США Анатолій Антонов навмисно збрехав засновнику SpaceX про готовність розпочати ядерну війну, щоби той відмовив українцям у супутниковому зв’язку для керування ударними дронами.

Про це пише в середу видання Insider із посиланням на роботу біографа Ілона Маска, Вальтера Айзексона, передає Укрінформ.

«Російські військово-морські кораблі на великій верфі в окупованому українському Криму охопило полум’я в вівторок після ракетного обстрілу України. Ця атака стала примітною не лише як зайвий приклад здатності України завдати удару по РФ глибоко за лінією фронту, але також тому, що вона викрила брехливість причин, за яких засновник SpaceX Ілон Маск, зірвав аналогічний удар українців (раніше – ред.)», - йдеться в публікації.

Читайте також: Маск стверджує, що увімкнув би Starlink біля Криму, якби президент США дав добро

Видання нагадує, що керівник SpaceX минулого року «фактично саботував атаку українців», не надавши доступ до інтернету, коли їхні морські безпілотники атакували російські військово-морські кораблі в Севастополі в перші тижні конфлікту.

При цьому стало відомо, що коли Маск дізнався, що супутники Starlink використовуватимуться ЗСУ для керування безпілотними апаратами, він поговорив телефоном з послом Росії в США Анатолієм Антоновим.

«Антонов переконав Маска, що напад на Севастополь спричинить ядерну відповідь з боку Росії – згідно з військовою доктриною держави», - зауважується в публікації.

Читайте також: Маск не вважає себе зрадником через обмеження роботи Starlink біля Криму

У цьому зв’язку видання наводить думку історика Енн Епплбаум, яка зазначила: «Це історія-застереження про зарозумілість мільярдера, який став відігравати важливу роль у зовнішній політиці США. Але це також історія про страх, насаджений і пропагований росіянами, навмисно створений, щоби сформувати ширше сприйняття Заходом цієї війни».

На думку критиків, Маск став однією з найуспішніших мішеней російської пропаганди та нагнітання страху, зазначається далі.

«Дії Ілона Маска, щоби зупинити Україну від нападу на окуповану РФ територію, свідчать, що він, у кращому випадку, необізнаний у питаннях війни та сприйнятливий до російської пропаганди», - цитує видання професора міжнародних відносин в Університеті Іллінойсу Ніколаса Гроссмана.

Читайте також: Маск передав контроль над частиною Starlink американським військовим - WP

Як повідомляв Укрінформ, у Сенаті США закликали провести розслідування щодо компанії SpaceX після того, як її гендиректор Ілон Маск визнав, що заблокував Україні доступ до супутникової мережі Starlink під час атаки на російські військові кораблі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-