Зрадника з СБУ судитимуть за кібератаки на українські органи влади

Зрадника з СБУ судитимуть за кібератаки на українські органи влади

Укрінформ
До суду передали справа колишнього співробітника СБУ із Криму, який разом з іншими зрадниками чинить кібератаки на українські інформаційні системи та органи влади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

ДБР розслідувань спільно зі Службою безпеки України встановили, що колишній правоохоронець у 2014 році зрадив присягу та вступив до ФСБ РФ, залишившись служити у Сімферополі.

Він має професійні навички контррозвідувального захисту у сфері інформаційної безпеки та надає допомогу ворожим спецслужбам у підривній діяльності проти України.

У тісній взаємодії з учасниками російського злочинного хакерського угруповання Armageddon зловмисник атакував комп’ютери та автоматизовані системи центральних органів державної влади України.

Читайте також: Російські хакери атакували мобільні пристрої українських військових

Крім того, як співробітник ФСБ РФ він брав участь у притягненні до кримінальної відповідальності журналіста всесвітньо відомої незалежної медіакорпорації. Журналіст об’єктивно висвітлював незаконні дії загарбників у тимчасово окупованому Криму. За надуманими обвинуваченнями його незаконно засудили.

Колишній співробітник СБУ обвинувачується у державній зраді (за ч. 1 ст. 111 КК). Йому може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: Чотирьом ексочільникам внутрішніх військ України з Криму повідомили про підозру у держзраді

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2023 року Офіс генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх співробітників СБУ в Автономній Республіці Крим, а нині офіцерів ФСБ РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-