У РФ відмовились відкривати справу проти співробітників СІЗО, в якому помер політв'язень Гафаров

У РФ відмовились відкривати справу проти співробітників СІЗО, в якому помер політв'язень Гафаров

Укрінформ
Слідчий комітет РФ відмовився відкривати кримінальну справу стосовно співробітників СІЗО №5 Ростова-на-Дону (Росія) та медчастини №61, які не надали належної медичної допомоги кримському політв'язню Кремля Джемілю Гафарову.

Про це повідомило громадське об'єднання «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Слідство прийшло до висновку, що в діях опитаних спеціалістів немає «ознак складу злочину і їхні дії не спричинили суттєвого порушення прав і законних інтересів громадян»,- йдеться в дописі.

Читайте також: КримSOS: Жертвами переслідувань за «справами Хізб ут-Тахрір» стали 106 громадян України

Як зазначив адвокат Ріфат Яхін, слідчі не поспілкувались зі співкамерниками із СІЗО №3 Новочеркаська, які могли бачити, як людина, з якою вони сидять, «фактично помирає на очах». Також не поспілкувались із наглядачами, які етапували Гафарова із СІЗО №5 Ростова-на-Дону до Новочеркаська.

«Рішення цілком очевидне — рука руку миє. Очевидно, що ніхто не буде здавати своїх. З юридичної точки зору рішення, звісно, незаконне. Тому що перевірка не є об'єктивною і проведена в односторонньому порядку, опитали лише співробітників державної служби — начальника СІЗО, фельдшера, які констатували лише те, що сталося. Хоча навіть вони вказували, що Гафаров постійно скаржився на стан здоров'я. Цей факт ніхто не заперечує», - сказав Яхін.

У відповіді Слідкому йдеться, що фельдшер медчастини №61 Кудим не раз чув, як Гафаров прохав про допомогу і ці прохання, нібито, виконували.

Читайте також: Кримську журналістку Данилович етапували до колонії Ставропольського краю - омбудсмен

Як повідомлялося, 10 лютого у СІЗО м. Новочеркаська (РФ) помер кримськотатарський політв'язень Джеміль Гафаров. На початку січня його засудили до 13 років позбавлення волі за справою "Хізб ут-Тахрір".

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-