Розголос ситуації з бранцями Кремля дає їм змогу отримати меддопомогу – Ташева

Розголос ситуації з бранцями Кремля дає їм змогу отримати меддопомогу – Ташева

Укрінформ
Розголос ситуації з бранцями Кремля дає їм змогу, хоч і не одномоментно, отримати медичну допомогу. Також тих, про кого публічно говорять, не катують в ув’язненні.

Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомила постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева, передає Укрінформ.

«Привернення уваги до кожної справи дуже допомагає. Особливо — з боку міжнародних партнерів. Будь-який розголос ситуації з бранцями на різних майданчиках важливий. Це дає змогу, хоч і не одномоментно, але все ж таки надати меддопомогу тим, хто її потребує. А ще тих, про кого говорять, не катують в ув’язненні», - сказала Ташева.

Читайте також: Ташева: Нам потрібні всі, хто розуміє Крим і готовий працювати для його реінтеграції

Вона додала, що розголос також може допомогти знайти людину, як свого часу сталося з незаконно затриманим у тимчасово окупованому Криму художником Богданом Зізою.

«Коли його затримали, про його місце перебування ніхто в Україні не знав, і лише після розголосу чоловік з’явився в «покаянному» відео ФСБ. Це дало змогу встановити, де його утримують, а потім посилити увагу до його справи. Після катувань під час арешту таких жорстких дій щодо нього вже не застосовують», - зауважила постпред Президента в АРК.

Посадовиця зауважила, що у зв'язку з цим представники української влади постійно озвучують інформацію про ту чи іншу справу, де політв’язень у критичному стані.

Читайте також: Україна має сприяти поневоленим народам РФ у намаганні вирішувати власну долю - Чубаров

«Передаємо інформацію міжнародним партнерам і просимо їхньої реакції», - акцентувала Ташева.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 28 серпня відомо, що російські загарбники в Криму незаконно ув’язнили 186 громадян України, 123 із них — представники корінного кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-