Стратегія відновлення Криму: заступниця постпреда в АРК розповіла про найбільші проєкти

Стратегія відновлення Криму: заступниця постпреда в АРК розповіла про найбільші проєкти

Укрінформ
Стратегія економічного відновлення Криму після деокупації містить міжнародні та локальні проєкти, зокрема запуск міжнародного аеропорту, будівництво автобанів, створення урбанпарків.

Про це у переддень Третього Саміту Кримської Платформи повідомила заступниця постійного представника Президента України в АРК Ольга Куришко, передає Укрінформ.

Вона зауважила, що над Стратегією економічного відновлення Криму працюють Міністерство відновлення, Київська школа економіки, Центр оборонних стратегій.

«Уже зараз у ній закладено багато проєктів — як міжнародних, так і локальних, які планується реалізувати в Криму. Із великих проєктів це, наприклад, відновлення роботи міжнародного аеропорту, будівництво великих автобанів, наприклад, створення екологічно чистої енергетичної мережі, яка зможе надати Криму енергетичну незалежність. Серед локальних ідеться про відновлення народних промислів, етнічних ремесел кримськотатарського народу, формування урбанпарків», - розповіла Куришко.

Читайте також: У Криму фактично з нуля доведеться відновлювати всю систему кримінальної юстиції – Костін

Вона зауважила, що наразі починається процес об’єднання зусиль бізнесу та профільних міністерств задля реалізації проєктів з відновлення Криму.

«Разом із міністерством відновлення запустять платформу, на якій бізнес, що декларує своє бажання працювати і відновлювати Крим, зможе доєднатися до підписання меморандуму», - додала заступниця постпреда Президента в АРК.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді зареєстровано проєкт заяви про пріоритетні напрями державної політики у сфері деокупації, реінтеграції та відновлення АР Крим та м.Севастополя.

Фото: КримSOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-