Вибухи у Криму підштовхують росіян тікати з півострова – ГУР

Вибухи у Криму підштовхують росіян тікати з півострова – ГУР

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму дуже чекають звільнення, а кожен новий вибух підштовхує росіян тікати з півострова.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю Obozrevatel, передає Укрінформ. 

"У тимчасово окупованому Криму тенденція настроїв населення показує, що там дуже чекають звільнення. Багато людей не просто чекає, але й допомагає його наближати", - зазначив Скібіцький.

Однак, зауважив він, в Криму є й інша частина людей – це росіяни, яких Москва заселила на український півострів у рамках злочинної демографічної політики, члени сімей російських окупантів та кримські колаборанти.

І кожен вибух на тому чи іншому російському військовому об’єкті в Криму, за словами представника ГУР, “підштовхує забиратись з півострова геть других і посилює впевненість на повернення до вільного життя перших”.

Що ж до ситуації в Росії, сказав він, то там антивоєнні настрої здебільшого панують серед молоді, а більш зрілі й старші люди продовжують підтримувати ведення бойових дій проти України.

Читайте також: Супутникові знімки покажуть, чи було руйнування Кримського мосту - Ігнат

"Загалом більшість російського населення, це близько 70%, підтримує продовження війни, але це така кухонно-диванна підтримка – йти в окопи й шукати смерті на полі бою в Україні охочих в РФ небагато", - додав Скібіцький.

Як повідомляв Укрінформ, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що після підриву росіянами Каховської ГЕС жителі Криму занепокоєні стосовно того, до якого рівня агресії можуть дійти загарбники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-