Супутникові знімки покажуть, чи було руйнування Кримського мосту - Ігнат

Супутникові знімки покажуть, чи було руйнування Кримського мосту - Ігнат

Доповнено
Укрінформ
У Повітряних силах ЗСУ сподіваються отримати із супутникових знімків інформацію про те, чи є руйнування на Кримському мосту внаслідок вчорашніх подій.

Про це сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини, передає кореспондент Укрінформу.

Читайте також: У черзі на Кримський міст стоять близько 1300 автівок

"Задимлення застосовувалося ще з часів Другої світової війни. Це маскування. У цьому випадку не знаємо, що відбувається. Можливо, вони навчання якісь проводять. Поки що не можу сказати, що відбувається. Можливо, знімки супутникові нам більше розкажуть, чи є там руйнування. Не просто ж так перекривають рух", - сказав речник.

Своєю чергою керівниця Об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповіла, що російські військові димовою завісою над Кримським мостом намагаються щось приховати: можливо, і наслідки вибухів.

«Димова завіса у них взагалі основний спосіб впливу на населення в якості інформації. Тому щоразу, коли вони створюють певну димову завісу - чи то над конкретним об’єктом, чи в публічному просторі, - це намагання щось приховати. Насправді у них продовжуються злісні порушення правил безпеки, зокрема, і куріння у невстановлених місцях. Тому їм достатньо власних сил для того, щоб знешкодити самих себе», - сказала Гуменюк.

Читайте також: Противник створює у Чорному морі захисні загородження із цивільних суден – Гуменюк

Крім того,за її словами, ворог намагається створювати ефект дуже потужного захисту, роботи сил власної оборони і впливати на місцеве населення тим, що внаслідок проведення навчать або якихось спецоперацій вони все владнали.

"А далі побачимо – сезон бавовни триває», - підсумувала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 12 серпня, у районі Кримського мосту пролунали два вибухи. З'явилася інформація про пошкодження двох прольотів на мосту. Російські загарбники створили над мостом димову завісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-