Меджліс проведе акцію до Дня корінних народів

Меджліс проведе акцію до Дня корінних народів

Укрінформ
Меджліс кримськотатарського народу спільно з Духовним управлінням мусульман за підтримки Фонду національного добробуту Криму та Благодійного фонду EVKAF UKRAINE 6 серпня організують захід, присвячений Міжнародному дню корінних народів світу.

Про це повідомляється на сайті Меджлісу кримськотатарського народу, передає Укрінформ.

“Запрошуємо всіх небайдужих співгромадян взяти участь у заході, присвяченому Міжнародному дню корінних народів світу, який відбудеться 6 серпня у Києві”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Міжнародний день корінних народів світу, встановлений у 1994 році Генеральною асамблеєю ООН, відзначається щороку 9 серпня. Встановленням цього дня людство віддає належне багатству культур корінних народів та особливому внеску, який вони роблять у сім’ю народів світу.

Читайте також: У МЗС переконані у швидкому звільненні Криму від окупантів і відновленні діяльності Меджлісу

У Меджлісі поінформували, що учасники акції до Міжнародного дня корінних народів світу зможуть приєднатися до розфарбовування величезного кримськотатарського прапору на бетонних плитах набережної Оболоні, а потім скуштувати смачний кримськотатарський плов від мобільної кухні проєкту «Годуємо Україну. Смак Українського Криму».

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня 2021 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про корінні народи України», ініційований Президентом Володимиром Зеленським. Відповідно до цього закону корінними народами України є кримські татари, караїми, кримчаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-