Понад 80% анкет для роботи на деокупованих територіях надійшло від заявників із Криму – Ташева

Понад 80% анкет для роботи на деокупованих територіях надійшло від заявників із Криму – Ташева

Укрінформ
Для формування кадрового резерву, який працюватиме на деокупованих територіях, понад 80% анкет надійшло від заявників із тимчасово окупованого Криму.

Про це під час Міжнародного форуму експертної мережі міжнародної Кримської платформи "Бачення майбутнього: експертний погляд” повідомила постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева, передає кореспондент Укрінформу.

«Уже зараз на сайті Національного агентства України з питань державної служби є близько 1000 анкет, із них понад 80% - заявники із Криму. Це означає, що наші громадяни, ті, хто займають активну громадянську позицію, вірять у неминучість деокупації», - зауважила посадовиця.

Вона закликала українських громадян, які готові їхати на території після деокупації, зокрема на територію Кримського півострова, подавати свої кандидатури для формування кадрового резерву.

«Для нас дуже важливо створити команду Криму, яка буде їхати на територію півострова працювати. Закликаємо, зокрема, українську молодь заповнювати такі анкети на сайті НАДС», - зауважила Ташева.

Вона нагадала, що у вересні в університеті імені Шевченка розпочнеться навчання за двома програмами - «Постконфліктне врядування» та «Урядування на повоєнних територіях» - із підготовки фахівців для роботи на деокупованих територіях.

«Це магістерські програми як для тих, хто вже працював на держслужбі, так і для тих, хто здобув бакалаврський рівень. На кожну форму навчання передбачено по 30 місць. Конкурс буде достатньо великим, вся інформація є на сайті університету», - зауважила вона.

Читайте також: Третій Міжнародний саміт Кримської платформи відбудеться у Києві 23 серпня

Як повідомлялося, у Києві проходить Міжнародний форум Експертної мережі Кримської платформи «Бачення майбутнього: експертний погляд». Спікерами та учасниками форуму є провідні експерти з понад 20 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-