Депутата парламенту Криму заочно засудили до 12 років за держзраду

Депутата парламенту Криму заочно засудили до 12 років за держзраду

Укрінформ
Депутата Верховної Ради АР Крим, який перейшов на бік окупантів, заочно засудили до 12 років позбавлення волі за державну зраду.

Про це повідомила прокуратура АР Крим та м. Севастополь у Телеграмі, передає Укрінформ.

«За публічного обвинувачення прокуратури автономії 12 років позбавлення волі заочно отримав депутат Верховної Ради АР Крим IV скликання. Його визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України)», - йдеться в дописі.

Прокурори довели, що у 2014 році засуджений, спільно з іншими депутатами кримського парламенту, для приховання факту та легітимізації окупації півострова збройними силами РФ проголосував за низку незаконних постанов.

Читайте також: Підготовка до втечі: кримські пропагандисти – на низькому старті

Йдеться про рішення щодо проведення «загальнокримського референдуму», прийняття постанови «Про декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя».

Наголошується, що всупереч постанові Верховної Ради України, якою повноваження депутатів парламенту автономії припинено, продовжуючи реалізацію злочинних намірів держави-окупанта, колишні депутати проголосували за ухвалення постанови про «Незалежність Криму» та «Правонаступництво Республіки Крим».

Читайте також: Фігурантів справи «кримських мусульман» утримують у в'язниці довше за встановлений термін

У прокуратурі зазначили, що засуджений взяв участь у позачерговому засіданні так званої «Державної Ради Республіки Крим», де проголосував за «Конституцію Республіки Крим». На незаконно організованих виборах його було обрано депутатом Державної Ради Республіки Крим І скликання.

Як повідомляв Укрінформ, колишнього депутата Севастопольської міськради заочно засуджено до 11 років за держзраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-