Світ не визнає «рішення» РФ про «скасування» передачі Криму до складу УРСР - Ташева

Світ не визнає «рішення» РФ про «скасування» передачі Криму до складу УРСР - Ташева

Укрінформ
Постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева зауважила, що ніхто не визнає будь-яких «рішень» російських загарбників щодо територіальних змін, кожен новий «документ» у цій сфері – доказ для Міжнародного кримінального суду.

Про це Ташева написала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Увесь світ вже зрозумів, що таке Росія і чого варті її документи. Ніхто не визнає будь-яких недолугих рішень щодо територіальних змін. Кожен новий документ – це черговий доказ для Гааги. Кожна “геніальна ідея” лише наближає вручення ордера на арешт і “безплатну подорож Європою”. Окупантам доведеться змиритися з тим, що є рішення, які виконуються і які неможливо скасувати», - зазначила Ташева.

Посадовиця зауважила, що з правової точки зору навіть неетично коментувати наміри російських загарбників щодо скасування актів Радянського Союзу щодо передачі Криму до складу Української РСР.

Читайте також: Ташева назвала можливі варіанти статусу Криму після деокупації

«З такими підходами вони неодмінно дійдуть щонайменше до скасування рішення монгольського хана Менгу-Тімура 1277 року про утворення Московського князівства, як улуса Золотої Орди. Це ж так не “скрєпно” для “нащадків” Русі. А ще доведеться “скасовувати” розпад Радянського Союзу і утворення Російської Федерації як такої», - додала Ташева.

Як повідомляли ЗМІ, російські окупанти хочуть скасувати всі акти передачі Криму до складу УРСР 1954 року. Глава окупаційного кримського парламенту Володимир Константинов заявив про наміри подати відповідне звернення до Конституційного суду РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-