Ташева назвала можливі варіанти статусу Криму після деокупації

Ташева назвала можливі варіанти статусу Криму після деокупації

Укрінформ
Обговорюються такі варіанти статусу Криму після деокупації, як Автономна Республіка Крим і місто Севастополь, кримська автономія з правом кримськотатарського народу на самовизначення або ж Кримська область.

Про це постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева сказала під час «Форуму майбутнього», передає Укрінформ.

«Було б неправильним приховувати, що в суспільстві існує дискусія щодо статусу Криму. У колі представників державних органів, експертного середовища, кримськотатарського народу обговорюється, чи це буде статус-кво – Автономна Республіка Крим і місто Севастополь, кримська автономія з правом кримськотатарського народу на самовизначення або ж Кримська область. Оскільки зараз ми не можемо вносити жодних змін до Конституції України, ми активно працюємо над цим питанням», - зазначила Ташева.

Вона зауважила, що особливий статус Севастополя базувався на російських наративах.

Читайте також: Безпека близькосхідного регіону залежить від деокупації КримуДанілов

«Швидше за все, ми будемо позбавляти це місто особливого статусу. Та коли я спілкуюся з севастопольцями, велика частина з них проти цього. Тому я підкреслюю, що дискусія триває», - акцентувала посадовець.

Ташева підкреслила, що визначення статусу Криму – питання парламентської дискусії і відповідні зміни буде ухвалювати Верховна Рада. 

Як повідомлялося, за словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, пам’ятники, встановлені російським окупаційним режимом в Криму, мають бути знищені відразу після звільнення українського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-